Ga naar hoofdinhoud
ijsthee maken

Zelf ijsthee maken Shock Brew methode

Zin in een heerlijk verfrissend drankje?

Yess het is eindelijk lente! We hebben er even op moeten wachten maar het is eindelijk zo ver. Zeker na zo’n dag als vandaag (lees: bijna 20 graden) ben ik dat grijze en saaie weer helemaal vergeten. Zelf ben ik gek op alle seizoenen, maar de lente heeft toch iets speciaals. Er hangt ineens een andere geur in de lucht, het fauna wordt weer wakker en alles staat natuurlijk heerlijk in bloei. We worden allemaal wakker van onze winterslaap, zijn een stuk vrolijker en gaan weer dingen ondernemen. Waar ik met name altijd naar uit kijk is het eerste bolletje roomijs van het jaar. Inmiddels heb ik die al lekker gehad, maar er gaan er nog zeker meer komen!

Wat ik ook heel lekker vind in de zomer is zelf gemaakte ijsthee. Degene die mij kennen weten dat ik niet van voorgefabriceerde voedingsmiddelen houd en dat ik het liefst alles zelf maak. Wat zij ook weten is dat ik van gemak houd. Daarom deel ik graag dit recept waarbij je suikervrije ijsthee kan maken; super lekker, super simpel én super snel!

IJsthee maken is nog nooit zo makkelijk geweest met de shock brew methode. Bekijk het filmpje hieronder en zie hoe makkelijk het is. Je hebt namelijk in een handomdraai lekkere ijsthee gemaakt.

Wat is Shock Brew?

Shock Brew (ook wel Flash Brew genoemd) is een snelle manier om ijsthee te zetten. Je zet namelijk de thee gewoon met heet water, maar laat deze direct afkoelen op ijsblokjes. De verhouding is heel simpel: je vervangt de helft van het water voor ijsblokjes. Dus als je bijvoorbeeld 1 liter thee wilt zetten dan gebruik 500 ml water en 500 gram ijsblokjes.

Hoe maak je zelf ijsthee?

Ik heb voor dit recept een rooibos gebruikt omdat deze een mooie volle smaak heeft en wat zoeter is van zichzelf. Je kunt uiteraard zelf lekker experimenteren met verschillende smaken. Wat ik niet zo snel adviseer is een groene thee, deze kan namelijk wat bitter worden. Zeker als je een goedkope variant te pakken hebt. Een fruitmixje doet het altijd goed met de shock brew methode! Maar je kunt bijvoorbeeld ook gewoon zwarte thee gebruiken.

Benodigdheden

10 gram thee naar keuze (het liefst een fruitthee of rooibos)

500 ml heet water

500 gram ijsblokjes

1 liter kan

Fruit om te garneren

Een zeef of eventueel;

een Teamaker

 

 

Bereidingswijze

Laat de thee met de 500 ml heet water trekken.

Doe de ijsblokjes samen met het fruit in de kan.

Giet de hete thee over de ijsblokjes.

Et voila.

 

Tip#1: wil je de ijsthee zoeter hebben? Doe dan suiker of bijv. agave siroop door de thee wanneer die nog aan het trekken is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top