Ga naar hoofdinhoud

Hand geplukte thee is kwalitatief beter

Hoge kwaliteit thee is altijd met de hand geplukt. Thee kan op twee manieren geplukt worden: met de machine of met de hand. Er bestaan verschillende soorten machines om thee te plukken. Sommige zijn volledig automatisch en rijden over de theestruiken heen om ze te snoeien. Anderen bestaan uit een handzaag met daaraan een zak om de theeblaadjes op te vangen.

Dit is voor grootschalige theeproducties uiteraard veel sneller dan met de hand, echter worden tijdens het snoeien ook takjes en oudere blaadjes mee gesnoeid.

Wanneer er met de hand geplukt wordt, heb je dit niet. Alleen de beste en lekkerste blaadjes van de theestruik worden geplukt. Dit zijn altijd de bovenste blaadjes van de theeplant, hierin zit namelijk de meeste smaak. Takjes en oude blaadjes zijn vaak heel bitter en wrang, die wil je dus liever niet in je kopje hebben.

Met de hand plukken is arbeidsintensief en daarom wel wat duurder. Maar het verschil in smaak tussen hand geplukte thee en een mengsel van takjes, oude en nieuwe blaadjes is echt gigantisch!

Tevens als je hand geplukte thee koopt, steun je de boeren en hun theeplukkers. Dus mocht je gaan voor goede kwaliteit thee, dan heb je en een veel lekkerder kopje en je draagt bij aan werkvoorziening voor deze harde werkers! Win-in!

Dit bericht heeft 0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top