Ga naar hoofdinhoud
Kombucha ijsthee zoet

Gezonde zoete ijsthee

Ben je op zoek naar iets verfrissend, maar houd je ook van zoete drankjes? Probeer dan ’ns deze gezonde zoete ijsthee te maken. Deze verkoelende drank is fris door de Kombucha, maar zoet door de zoethout. En door ‘m Shock Brew te zetten heb jij je drankje binnen no-time op tafel staan!

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Wat is kombucha?

Kombucha is een gefermenteerde drank die wordt gemaakt van thee, suiker en een soort zwam (ook wel SCOBY genoemd). Door het fermentatie proces worden de suikers omgezet in gezonde stofjes die je lever helpen ontgiften en bijdragen aan een gezonde spijsvertering. De smaak van Kombucha is wat fris. Het is te vergelijken met appelazijn. Daarom heb ik bij dit recept de Kombucha gecombineerd met zoethout zodat je een mooi contrast krijgt in smaak. Een gezonde zoete ijsthee dus!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Kombucha is steeds vaker verkrijgbaar in Nederland. Je kunt het halen bij diverse gezondheidswinkels óf natuurwinkels. Je kunt het ook zelf maken! Daarvoor heb je alleen iets meer geduld nodig, namelijk zo’n twee weken.

 

Ingrediënten

500 ml kokend water

500 gram ijsblokjes

150 ml kombucha

10 gram zoethout

Gember, munt

Citroen

 

 

Bereidingswijze

Laat de kruiden met het hete water minimaal 5 minuten trekken.

Giet samen met de Kombucha over de ijsblokjes

Garneer met wat extra kruiden en een paar schijfjes citroen

Et voila.

Let op! Zoethout kan bloeddruk verhogend zijn, het is sowieso af te raden aan zwangere vrouwen of mensen met een hoge bloeddruk. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top