Kombucha Cocktail

Yesss het is kerst! Dat betekent dat we ons weer uit mogen sloven in de keuken en iedereen mogen imponeren met de meest geweldige recepten. Maar dat betekent dat we ook gewoon ongegeneerd alcohol mogen drinken én eten. Want ja, alcohol gaat bij ons altijd zo’n beetje door elke gang: het voorgerecht, het hoofdgerecht, maar vooral: het toetje!
Bij binnenkomst bij de family wil je natuurlijk al een lekkere alcoholische versnapering… Laat ik nou net wat leuke receptjes hebben die de klassieke cocktails een moderne twist geven. Serveer de cocktails aan je gasten of neem mee als je op visite gaat. Het is lekker en binnen een handomdraai gemaakt.
Verfrissend lekker
De eerste cocktail van deze week is een cocktail met Kombucha. Dit wordt gemaakt van groene en/of zwarte thee, een kombucha-zwam (ook wel SCOBY genoemd) en suiker. Benieuwd wat Kombucha precies is en of het gezond is? Lees voor een uitgebreide beschrijving de blogpost van collega-blogger: Claartje Schröder van Foodness.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
60 ml Apfelkorn
1 flesje Kombucha (ik heb BIMS gebruikt)
2 candy sticks voor de garnering
2 Champagneglazen
Bereidingswijze
Verdeel de Apfelkorn over twee glazen. Top af met de Kombucha (zorg dat deze koud is). Garneer met een candy stick.