Ga naar hoofdinhoud
Kerstcocktail

De Ultieme Kerstcocktail

Dit is voor mij toch wel dé ultieme kerstcocktail. Sinaasappel is een van de onmisbare ingrediënten die bij kerst horen. Net zoals de cranberrysaus bij het wild, is sinaasappel in combinatie met kruidnagel en kaneel een geur die naar kerst doet verlangen. Rooibos heeft een zwoele en zacht/zoete smaak die heerlijk wegdrinkt. Het is alsof deze twee ingrediënten voor elkaar gemaakt zijn want de combinatie van de sinaasappellikeur en de rooibos is geweldig. Eigenlijk houd ik helemaal niet zo van sinaasappellikeur, maar de twee samen is het echt vreselijk lekker!

Voor deze cocktail heb ik inspiratie opgedaan in m’n moeders drankvoorraad. Naast de flessen wijn zag ik een fles staan die ik nog uit mijn jeugd kan herinneren. De laag stof deed niet anders geloven dan dat die er al jaren stond en al die tijd ook niet is gebruikt. De wassen zegel en de lint die om de fles heen zitten waren nu oranje ipv rood. En als ik mijn moeder moet geloven dan is die fles inderdaad al meer dan 20 jaar oud! Ik denk dat ieders ouder wel zo’n fles Grand Marnier in de kast heeft staan. Het is een smaak die bij de kerst hoort en daarom misschien maar 1 keer per jaar uit de kast wordt gehaald. Of in mijn moeders geval… helemaal nooit!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Ingrediënten

2 theelepels rooibos
100 ml water
100 gram ijsblokjes
100 ml Grand Manier
Rozemarijn takjes
Sinaasappelschil
Cocktailshaker
2 platte champagneglazen

 

Bereidingswijze

Kook het water en laat met de rooibos 4 min trekken. Doe de ijsblokjes en de Grand Marnier in de shaker. Giet ook de hete rooibos in de shaker. Shake je cocktail en giet in de glaasjes. Garneer met rozemarijntakjes en een sinaasappelschilletje.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top