Ga naar hoofdinhoud

Gemberthee: nog sneller met geschilde, ingevroren gember

Gember: je houdt er van of je vindt het verschrikkelijk. Tegenwoordig is gember is populairder dan ooit. Logisch wel: de wortelknol van de gemberplant is heel gezond en laat zich bijna overal op én in gebruiken. En heel makkelijk, want wist jij dat je geschilde gember heel goed kunt invriezen? 

Van een puur gembershotje voor de echte diehards tot een smaakvolle toevoeging in een wokgerecht, knapperige gemberkoekjes en natuurlijk verse gemberthee: gember is enorm enorme veelzijdig. Je verkrijgt gember als pure wortelknol (zo kennen we het allemaal) of bewerkt tot poeder of siroop.

Gember schillen

Gebruik je de pure wortelknol? Dan herken je het volgende issue vast en zeker. Want hoe vaak heb jij jezelf tijdens het schillen van gember al verwond? Al ben je nóg zo voorzichtig, voor je het weet kan de EHBO-kit weer uit de kast. Denk maar aan het nieuws over het gevaar van de avocado: een ongeluk zit een klein hoekje van de keuken. Los van het feit dat je ongemerkt wéér je halve vinger mee schaaft, is het schillen van gember ook gewoon een klusje waar je niet altijd zin in hebt. Je wilt gewoon water koken, een beetje gember in een mok mikken, misschien nog wat citroen voor het ontgiftende effect, en op de bank ploffen. Logisch. Met één doodsimpele truc (oké – en een vriezer) lukt dat je voortaan ook. 

Je kunt gember namelijk prima geschild en in plakjes gesneden invriezen. Dus koop een grote hoeveelheid gember in, maak jezelf één keer kwaad en geniet vervolgens wekenlang van je verse gemberthee. Gemak dient de mens, toch? Cheers!

Dit bericht heeft 0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top