Ga naar hoofdinhoud
Chai Tea Latte

Chai Tea Latte

Jup… we kunnen er niet omheen: de herfst is officieel begonnen! De dagen worden korter, het is kouder (wat nou klimaatverandering?) en de blaadjes aan de bomen veranderen in het kleurenpalet van Vincent van Gogh zijn zelfportret. Met zo’n dag als vandaag wil je het liefste alleen maar binnen zitten en de hele dag Netflixen (love it!).

Velen van jullie zullen vast een hekel hebben aan de herfst. Persoonlijk vind ik het heerlijk. Er hangt zo’n heerlijke frisse lucht buiten en wanneer het regent: extra reden om lekker op de bank te ploffen met een dikke trui, geitenwollen sokken en een heerlijk kopje eigengemaakt Chai Tea Latte. Houd je de hele herfst (en winter) warm!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Wat is Chai?

Chai Latte is een kruidendrank dat oorspronkelijk uit India komt. Chai staat voor thee en latte betekent melk. Wij westerlingen zien Chai als het kruidenmengsel en daarom noemen wij het Chai Tea Latte, eigenlijk is dit dus dubbelop. In veel gebieden van India vind je op elke hoek van de straat wel een Chai Latte verkoper. Elke regio heeft zo z’n eigen recept, maar de basis blijft hetzelfde, namelijk: zwarte thee, kaneel, gember, kardemom en zwarte peper. Steranijs, kruidnagel en nootmuskaat worden ook veel gebruikt voor Chai.

Chai Tea Latte is heerlijk verwarmend en heeft een lekkere kruidige smaak. Ideaal dus voor deze koude en regenachtige dagen!

Chai komt in vele soorten en maten. Winkels verkopen het kruidenmengsel die je als thee kunt drinken, of er zijn instant poeders die je met melk en/of water kunt toevoegen. Deze zijn heel lekker maar hier zit vaak veel suiker in en onnodige toevoegingen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Het maken van Chai Tea Latte is helemaal niet moeilijk. Gooi gewoon alle ingrediënten in een pannetje met melk op het vuur, even roeren en klaar! Serveer naar wens met een flinke dot slagroom en je feel-good-avondje kan beginnen.

Voor dit recept heb ik de Sewpur Broken Orange Pekoe thee uit India gebruikt. Dit is een krachtige zwarte thee en wordt veel met melk gedronken. Deze, of een andere krachtige zwarte thee, kun je bij de plaatselijke theewinkel kopen. Zo niet: gebruik dan twee zakjes ‘gewone’ zwarte thee voor dit recept. De hoeveelheid suiker kun je naar wens aanpassen.

 

Ingrediënten

  • 6 (groene) kardamonpeulen
  • 4 peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • Snufje nootmuskaat
  • Stukje gember
  • 2 theelepels zwarte thee (of twee theezakjes)
  • 2 theelepels suiker
  • 250 ml (halfvolle) melk
  • Eventueel: slagroom als garnering

Bereidingswijze

  • Kneus de kardemompeulen, de peperkorrels en de kruidnagel in een vijzel
  • Doe de melk in een pannetje en voeg alle kruiden toe (het stukje gember kan met schil).
  • Voeg ook de zwarte thee toe.
  • Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten op een laag pitje pruttelen.
  • Voeg de suiker toe en roer nog even door.
  • Zeef je Chai Tea Latte en serveer met een flinke dot slagroom en garneer met een beetje kaneelpoeder.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Cheers!

Dit bericht heeft 44 reacties

  1. Superleuk geschreven Lisa, en erg leuk om dit recept te hebben. Ga ik zeker een keer maken, ben gek op Chai Tea Latte en zeker als er niet meer zo veel troep in zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top